Beslenme Dostu Okul "Fast Food ve Zararları"

Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında her ay yürütmekte olduğumuz çalışmalarımızda bu ay "Fast Food ve Zararları" konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Dengesiz beslenmenin en büyük sebeplerinden biri olan fast food yani "Ayak Üstü Beslenme" çocuk ve gençlerin beslenme alışkanlığını bozan bir yeme bozukluğu sayılabilen, ileride vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olabilen ciddi bir problemdir. Uzun süre ve çok miktarda tüketildiklerinde uzun dönemde kanser riskini de artırmaktadır. Bu noktada özellikle çocuk ve gençlerin hazır gıdalardan mümkün olduğu kadar korunması büyük önem taşımaktadır. Hazır gıdalar kanserin yanı sıra şeker, tansiyon, kalp ve damar hastalıklarını artırmakta; çocuklarda ise gelişimi ve boy uzamasını engelleyici etki yapmaktadır.

Şubat ayında yaptığımız bu çalışmaların, içinde bulunduğumuz süreçten dolayı konuyla alakalı pano hazırlanması yerine web sitemizde yayınlanması uygun görülmüştür.

11-02-202111-02-202111-02-2021

Yayın: 11.02.2021 - Güncelleme: 02.09.2023 22:27 - Görüntülenme: 262