T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ

Programın Amacı 
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri programının amacı ulaştırma, seyahat, konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde üst düzey yöneticilerle diğer çalışanlar arasında görev yapan ara insan gücünü yetiştirmektir. 
Gereken Nitelikler 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri programında okumak isteyenlerin insanlarla iyi iletişim kurabilen, başkalarını ikna edebilen, güler yüzlü, temizliğe özenen, dikkatli, sabırlı, bedence sağlam ve dayanıklı kimseler olmaları gerekir. Yabancı dil bilmek ve yaratıcılık, meslekte başarıyı artırıcı özelliklerdir. 
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri programını bitirenlere "Konaklama ve Seyahat İşletmecisi" unvanı verilir. Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği meslek elemanları otel ve motellerde, ön büroda müşterilerin giriş çıkış, bagaj, ön kasa  işlemlerini yapar. Konaklama işletmelerinin  odalarının ve ortak kullanılan bölümlerinin temizliğini, bakımını, mutfakların istenen şekilde sunulması, kalite ve fiyat yönünden işletmeye uygun malzemenin alınmasını sağlamak seyahat işletmelerinde yur tiçi ve yurt dışı turların düzenlenmesi gibi işleri yapar. 
Çalışma Alanları 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri konaklama işletmelerinde, seyahat işletmelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimlerinde görev alabilirler. Sermaye sahipleri kendi işletmelerini kurabilirler. Bu meslek mensupları iç ve dış turizmin yoğun olduğu Ege ve Akdeniz bölgelerinde kolaylıkla iş bulabilmektedirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2017 - Güncelleme: 02.03.2023 16:52 - Görüntülenme: 1210
  Beğen | 13  kişi beğendi