ULUIRMAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

(AKSARAY OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ)

Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hizmet sektörü içerisinde önemli paya sahip ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde büyük bir faktör olan turizm sektörünün; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarında sektörde görev alacak veya kendi başına iş yapabilecek, yabancı dil bilir nitelikli elemanları yetiştiren, ortaokul üzerine 4 yıl eğitim veren bir okuldur.

1990-1991 eğitim-öğretim yılında 25 erkek, 8 kız olmak üzere toplam 33 öğrenci ile Aksaray Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde eğitim-öğretime başlayan okulumuz, 1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni müstakil hizmet binasına taşınmış olup, eğitim ve öğretim faaliyetlerini kendi binasında sürdürmektedir. Okulumuzun ismi 2014 yılında Bakanlığımız tarafından ´Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda, Türk Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, meslekî ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır.

Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Yayın: 18.11.2017 - Güncelleme: 02.03.2023 19:55 - Görüntülenme: 1283