YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru Aşamaları

1. Öncelikle bir başvuru merkezine veya sınav koordinatörlüğüne başvurarak kişisel bilgileriniz ile sınav ve sınav merkezi tercihlerinizin yer aldığı aday başvuru formunu doldurunuz.

2. Daha sonra sınav ücretini yatırarak sınav başvurunuzu tamamlayınız.

• Bir ortaöğretim kurumunda son sınıf düzeyinde öğrenim gören adaylar, başvurularını  kendi okullarında yapacaklardır.
  • Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar okul idaresi tarafından ÖSYM'nin belirlenmiş olan başvuru merkezine yönlendirilecektir.
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını   bireysel  olarak internet  aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr)  yapabileceklerdir.
  • Diğer adaylar (açık lise öğrencileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan /var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar) başvurularını  ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapabileceklerdir.

Yayın: 16.01.2021 - Güncelleme: 17.01.2021 16:59 - Görüntülenme: 518