T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YKS Nedir?

YKS NEDİR ?

YKS'nin açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'dır. YKS  derken kastedilen sınavlar; TYT, AYT ve YDT adında 3 farklı sınavdır. 

TYT Nedir?

TYT''nin açılımı Temel Yeterlilik Testleri'dir. Adayların sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinlikleri kapsar. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır. TYT'de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.

AYT Nedir?

AYT'nin açılımı Alan Yeterlilik Testleri'dir. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilmektedir. AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT Nedir?

YDT'nin açılımı Yabancı Dil Testleri'dir. YDT; Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılmaktadır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunmaktadır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2021 - Güncelleme: 16.01.2021 18:00 - Görüntülenme: 555
  Beğen | 16  kişi beğendi