T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yunus Emre Kütüphanesi

 

Turizm sektörü sürekli değişmekte ve gelişmekte, öğrencilerimizin de bu değişim karşısında kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Kişisel yeterliğe ulaşmanın, kişisel gelişim ve öz güven kazanmanın, toplum içerisinde sağlıklı ilişkiler kurabilmenin ve dolayısıyla yaşam boyu öğrenmenin en temel yollarından biri okumaktır. Okuma alışkanlığı kazanmış ve okumayı yaşam tarzı haline getirmiş bireylerin toplumsal duyarlılıklarının arttığı ve her platformda kendini ifade edebildiği bilinen bir gerçektir.

Otelcilik ve Turizm sektörünün  yoğun bir çalışma alanı olması nedeniyle odak noktasında insan ve insan ilişkileri bulunmaktadır. İnsan ilişkileri ise, öz güven sahibi, iletişim gücü yüksek, donanımlı ve ikna kabiliyetine haiz bireyler olmayı gerektirmektedir.

Okulumuz Yunus Emre Kütüphanesi, estetik ve konforu bir arada barındıran, modern çizgilere sahip samimi ve sıcak ortamı, keyifle ve güler yüzle çalışan görevli öğrencileri, herkesin ilgi ve dikkatini çekebilecek zenginlikte, bilgisayar ortamında kayıt ve takibi yapılan kaynak eser niteliğinde 3200 adet  kitabın yanı sıra; edebi içerikli dergileri ile de geleceğin turizmcileri olan öğrencilerimize, ayrıca öğretmenlerimize ve velilerimize kapıları ardına kadar ve her an açık olmak kaydıyla, bir ilim ve kültür merkezi olarak hizmet vermektedir.

Zengin eser ve kaynak çeşitlerine sahip kütüphanemizde aşağıdaki kategoriler yer almaktadır.

✔  Ansiklopediler

✔  Atatürk ile ilgili kitaplar

✔  Biyografi türünde kitaplar

✔  Dini eserler

✔  Dünya edebiyatından romanlar

✔  Eğitim ile ilgili kitaplar

✔  Felsefi eserler

✔  İngilizce hikayeler

✔  Sosyolojik eserler

✔  Süreli yayınlar

✔  Şiir kitapları 

✔  Tarih içerikli  kitaplar

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.11.2017 - Güncelleme: 02.03.2023 19:56 - Görüntülenme: 1038
  Beğen | 18  kişi beğendi