Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle 23-25 Mayıs 2025 Tarihlerinde 'Gelin Tanış Olalım' temasıyla İç Anadolu Bölgesi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencileri arasında yapılan Aksaray Lezzetleri Festivali ve Beceri Yarışması çerçevesinde ilimizde misafir ettiğimiz okul yöneticileri, öğretmenler ve yarışmacı öğrencilerimize yerel tarih, kültür ve doğa gezisi ile şehrimizin değerleri tanıtıldı.
Okulumaz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı öğretmeni Halil ÖZTÜRK rehberliğinde Aksaray İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN'ın da katılımıyla Selime Katedrali, Selime Sultan Türbesi, Yaprakhisar, Ihlara Vadisi, Vadi Seyir Terası, Belisırma, Helvadere ve Hasandağı'ı hakkında misafirlere doğa yürüyüşü içerisinde tarih ve kültürel değerler hakkında bilgi verildi.
Hasandağı Mesire alanında, okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni Mustafa ÇELEBİ koordinesinde katılımcılara ve misafirlere Gelveri Ekmeği, Eşmekaya Yoğurdu, Tahinli Pide, Aksaray Kabak Çekirdeğinden oluşan coğraf işaretli ürünlerimiz ile yöreye özgü lezzetlerin ve yerel tatların bulunduğu ikramlardan sunum yapıldı. Anadolu Sofrasının zenginliği ve yöreye özgü farklılıklarına vurgu yapıldı.
İkinci gün programı, şehrin tarihi dokuları eşliğinde coğrafi işaretli ürünümüz Şerbetli Pide ikramı ile tamamlandı.